HR-generalist till Lantmännen Reppe


Lidköping
2017-09-29

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda med verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad, Gooh, Finn Crisp och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom att vi har forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan, kan vi tillsammans ta ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på: www.lantmannen.se/omlantmannen.
Lantmännen Reppe processar vete till högförädlade produkter, som säljs till kunder inom ett brett spektra av industrier runt om i världen. Vi är det ledande stärkelseföretaget i Norden med en bred produktportfölj som består av stärkelsesirap, vodka, stärkelse, gluten och foder. Produktionen bedrivs i Växjö och Lidköping. Vi är cirka 80 anställda. Vår omsättning är cirka 500 MSEK och vi befinner oss i en tillväxtfas. Läs mer på www.reppe.se.


Brinner du för HR-frågor, är självgående och självständig samt har bred erfarenhet av HR-arbete? Lockas du av livsmedelsbranschen i en spännande miljö och att tillsammans ta ansvar från jord till bord? Har du tidigare arbetat med HR och rekrytering? Då kan det vara dig vi söker! Lantmännen Reppe söker en HR-generalist för att stärka upp sin HR-funktion i Lidköping och Växjö. Du drivs av att ge professionellt och konsultativt stöd till chefer och har en förmåga att få saker att hända.

Som HR-generalist har du mandat att driva och operativt hantera HR-frågor inom Reppe. I rollen ingår också ansvar för Reppes internkommunikation. Du kommer att stödja Division Energis HR-chef med övergripande projekt och processer.

För att passa i rollen har du ett intresse av att utveckla och driva Reppes HR-arbete framåt. Din främsta roll är att stödja cheferna i frågor som ledarskap, rekryteringar, kompetensutveckling, arbetsrätt och fackliga förhandlingar, löner och förmåner samt arbetsmiljö och hälsa. Du spelar också en viktig roll i utvecklingen av divisionens HR-arbete och jobbar aktivt med bland annat implementering av bolags-, divisions- och koncerngemensamma HR-policyer och processer. Du kommer också att jobba med Lantmännens medarbetarundersökning vad gäller genomförande och uppföljning på Reppe samt också vara samordnande i företagets likabehandlings- och mångfaldsarbete.

I rollen förväntas du samarbeta och samverka med externa intressenter inom relevanta områden i HR-relaterade frågor. Du håller dig uppdaterad om lagar inom arbetsmarknadsområdet och företagets gällande kollektivavtal samt kan tolka dessa.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som personalvetare eller motsvarande. Du ska ha minst 3 års erfarenhet av brett HR-arbete, med fördel av liknande roll. Vi ser att du har intresse av och god erfarenhet av rekryteringar och fackliga förhandlingar och att du är van att tolka kollektivavtal. Som person är du prestigelös, affärsmässig och trivs att arbeta självständigt. Du är en driven person med hög integritet som skapar förtroende. Förutom det är du pedagogisk och kommunikativ med en förmåga att bygga relationer och samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom resor i tjänsten förekommer, behöver du ha B-körkort. Tidigare HR-arbete inom tillverkningsindustrin är meriterande

Tjänsten är på heltid, placerad i Lidköping med 1-2 dagar i veckan placering i Växjö. Rollen rapporterar till HR-chefen, som sitter placerad i Stockholm. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Information och ansökan: I denna rekrytering samarbetar Lantmännen Reppe med Randstad AB. Välkommen med din ansökan via www.Randstad.se. För mer information kontakta rekryteringskonsult Petra Pettersson, petra.pettersson@randstad.se

Sista ansökningsdag: 2017-09-29. Vänligen ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Ansök via https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/hr-generalist-till-lantmannen-reppe-201078637/