Lantmännen Maskin söker verkstadschef


Sundsvall
2017-09-30

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 37 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. www.lantmannen.com

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk som är ett av Lantmännens affärsområden. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland andra varumärkena Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är cirka 800 anställda och omsätter 3,4 miljarder kronor i ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad.


Just nu söker Lantmännen Maskin en affärsdriven Verkstadschef till sin anläggning i Sundsvall som brinner för kunder, personal och maskiner.

I tjänsten som Verkstadschef på Lantmännen Maskin har du det övergripande ansvaret för att driva och utveckla verkstadsaffären på orten. Tillsammans i den lokala ledningsgruppen, som består av verkstadschef, butik- och reservdelschef och säljaren på orten, lägger ni den långsiktiga planen för hur ni ska få hela anläggningen att utvecklas på bästa sätt och utifrån den driver du den dagliga driften av verkstaden.

Du ser till att verksamheten utvecklas med lönsamhet, att kunderna är nöjda och att din personal är kompetent och motiverad. I tjänsten ingår bland annat kundmottagning, planering och fördelning av servicearbeten och ansvar för faktureringen. På verkstaden är det idag 3 mekaniker. Vidare kommer du att vara en del av servicemarknadsgruppen i regionen och tillsammans med övriga lokala chefer förväntas du vara med och bidra till hela regionens utveckling och framgång.

Placeringsort är Sundsvall och du rapporterar till regionchef.

Vi söker dig som har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet och som leder med hjärtat. Du är tydlig och rak i din kommunikation och ser till att saker händer. Du är en lyhörd ledare som trivs i rollen att utveckla såväl människor som verksamhet. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbetsledning och kundkontakter, gärna från en liknande befattning. Det är en fördel om du har teknisk utbildning för tunga fordon, gärna med fokus på lantbruks- eller anläggningsmaskiner. 

Vi erbjuder en spännande roll med stort ansvar och god möjlighet att påverka.

Vi samarbetar med Academic Search. Kontaktperson på Academic Search International för tjänsten är Anna Fredricson, 0701-653101. Vi tar emot ansökningar löpande – dock senast den 30 september. Du ansöker genom att du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar brev och CV, klicka här för att komma till ansökningsformuläret.